vrijdag 14 december 2012

weekend !


Wat foto's met mijn nieuwe camera genomen van de garonne , 's avonds is hij echt mooi belicht!


 Met hannah op de garonne ( en ja het regende en waaide zowaar dus mijn haar zit verschrikkelijk)
Na een kleine zoektocht toch een lekker restaurantje gevonden!

Beetje vreemde foto maar ik moest op de foto dessert haha! Het waren een soort oliebollen maar dan met banaan, heel lekker!

Zaterdag ben ik eerst met Renke, Laura, en hannah naar het museum in Toulouse geweest, we hadden voor een tour met gids gereserveerd, maar na 10 minuten zijn we er stiekem vandoor gegaan omdat de presentatie te saai was ! Misschien kwam het ook doordat de tentoonstelling over oude tapijten ging, niet een van mijn meest favoriete onderwerpen. Na wat bij de tapijten rondgelopen te hebben zijn we naar een ander gedeelte gegaan, wat nog steeds afgeleid was van tapijten maar wat wel veel leuker was om te bekijken! 

Hierna zijn we Toulouse in gegaan en kwamen we deze 'bellen makers' tegen, die ontzettend grote bellen maakten!




 zie je het hartje in het midden? :D


Op het capitole werden allemaal ballonnen losgelaten, dat is het grote plein in Toulouse waar nu ook de kerstmarkt is. In alle straten ( zelfs in Ramonville waar ik woon) hangt kerstverlichting, echt een leuk zicht!


 We hebben lekker een theetje gedronken in de creperie, een heel gezellig cafeetje met ontzettend veel soorten crèpes ! Daarna zijn we nog naar de film 'populaire' geweest. Dat is ook echt een verschil met Nederland, hier heb je ontzettend veel bioscopen ( zelfs in kleine dorpjes) en het kost maar 4 euro om naar de film te gaan! Het was een leuke film, wel in het frans zonder ondertiteling, maar we konden zowat alles volgen. Alleen soms schoot heel de zaal in de lach terwijl wij de grap niet helemaal meegekregen haha !



 's Avonds zijn we nog naar een cafeetje geweest op place saint pierre, daar zijn er best veel en is het heel gezellig!


Ellie en Amy :)

Met Laura :)

Een drukke maar leuke en gezellige dag!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten