maandag 29 oktober 2012

Carcassonne!

Dit weekend ben ik met Nataly, Laura, Hannah, en Renke naar Carcassonne geweest! De andere meisjes zijn ook au pairs in Toulouse. Carcassonne is een middeleews stadje ( het oude deel) met een grote muur eromheen, echt heel mooi! We konden met de auto van Laura erheen rijden, wat wel handig was omdat de bus zo een gedoe is.


 Voor de stadsmuur,




Toen we aankwamen begon het wel even te regenen, maar gelukkig hadden we paraplu's bij ons en konden we af en toe in het kasteel schuilen. Carcasonne blijkt ook de winderigste streek van Frankrijk te zijn, dat was wel te merken! We waaiden af en toe bijna weg.

 We hebben eerst nog wat door de schattige straatjes gelopen, er zitten veel kleine winkeltjes of restaurantjes en dat maakt het wel levendig. Er zit zelfs ook een jeugdherberg in het oude deel, misschien leuk voor een volgende keer! Daarna zijn we in het kasteel gegaan, was ook mooi! Ook vanaf de hoogste muren heb je een mooi uitzicht ( ook al was het nu niet heel helder).







Na het kasteel hebben we lekker in een restaurantje gelunched met kip à la Carcassonne, een groentesoep, en een gestoofde appel die niet kapot te krijgen was ( maar wel heel lekker was!)



Daarna hebben we nog wat verder gelopen door de straatjes, en wat winkeltjes bekeken.


Nataly en ik hebben ook een echte franse baret gekocht! 





Al met al een leuk weekend! :)












Geen opmerkingen:

Een reactie posten