zaterdag 9 februari 2013

Cordes-sur-ciel

Vorige zondag ben ik met Hannah en Laura een dagje weggeweest, altijd leuk! Dit keer gingen we naar Cordes-sur-ciel , een schattig oud dorpje in het platteland boven Toulouse. Alleen de weg ernaartoe was al heel mooi, heerlijk om zo door het platteland te rijden waar bijna geen huizen staan. Cordes-sur-ciel ligt tegen een berg, zodat het lijkt alsof het inderdaad naar de hemel gaat ( le ciel). Ik weet niet hoe auto's en oude mensen het daar overleven, de paadjes gaan zo stijl omhoog dat wij er zelfs moeite mee hadden. Maar dat maakt het wel tot een bijzonder dorpje.

Als je eenmaal wat hoger in de dorpje bent is het uitzicht ook prachtig!







Een grappig 'kijkgaatje' waardoor je het mooie uitzicht kan zien.






Op de terugweg kwamen we verschillende bordjes met 'kasteel' tegen, en we besloten er willekeurig één te kiezen en er langs te gaan. Na een lange weg omhoog kwamen we bij een soort landgoed aan, met daarop inderdaad een kasteel. Het voelde alleen niet erg of het voor bezoekers was, er stonden bijna geen auto's en het leek uitgestorven. Toen we met ons autootje toch de heuvel op waren gekomen kwam er iemand naar ons toegelopen. Wat komen jullie doen? Uuhm een bezoek aan het kasteel was ons antwoord ,waarop hij nogal verasst leek en ons een rondleiding aanbood. 



Uiteindelijk was het toch nog leuk, en een schattig kasteeltje. De rondleiding duurde alleen een beetje lang, het kleine kasteeltje bleek magisch veel kamers te hebben haha!





Al met al weer een leuke zondag dus :)

liefs, Willemijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten